Opladning af elbil i parkeringskælder

Opladning af elbil i parkeringskælder

Elbil i parkeringskælder – hvordan?

Opladning af elbil i parkeringskælder kan være et stort problem for den eksisterende forsyning, hvis der ikke laves en fælles løsning, som tager højde for bygningen aktuelle forsyning. Det er altså meget vigtigt, at man beslutter og etablere en fælles infrastruktur, som tager højde for strømforbruget i bygningen intelligent, og automatisk justerer effekten til elbilerne ned eller op. 

Undgå overbelastning og nedbrud

For at undgå nedbrud og overbelastning i hele bygningen, så er det nødvendigt at integrere systemet i et intelligent system, som tager højde for bygningens aktuelle forbrug. 

Elbiler skal bruge mange ampere for at oplade og det kan hurtigt overstige den mængde ampere, som bygningen har til rådighed. Et nedbrud

Dynamisk lastbalancering

Med drivee’s intelligente lastbalancering tager vi højde for bygningens aktuelle forbrug, og justerer strømmen på hele ladeløsningen afhængigt af forbrug. Strømmen til bygningen vil altid have førsteprioritet, og man kan sparre mange penge i tilslutningsgebyr med denne løsning. Læs mere om statisk lastbalancering her.

Lastbalancering opladning af elbil

Fælles infrastruktur i parkeringskælder

Opladning af elbil i parkeringskælder kræver en fælles infrastruktur for at gøre det sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Det betyder, at der skal etableres separate kabelbakker til kabler rundt i parkeringskælderen. Ligeledes skal der etableres en seperat dataforbindelse således, at hver ladestation kan få en fast forbindelse til internet.

Udover at den faste forbindelse til internet, bliver disse kabler også benyttet af det interne lastbalanceringssystem således at lastbalanceringen stadigvæk fungerer, såfremt der skulle være nedbrud på internettet. Internetkablerne har derfor 2 funktioner. 

Vi etablerer infrastrukturen med vores egne montører eller samarbejdspartnere, og vi har meget erfaring i denne type ladeløsninger.  

Hver beboer kan få sin egen private ladeboks

Hver enkelt beboer kan tilføje sin egen ladeboks inde i drivee appen. Det vil sige, at beboerne kan kontrollere sin ladeboks, se status, komplet overblik over forbrug, genstarte, stoppe opladning og se historik. Det giver beboeren et helt unikt indblik i sin egen ladeboks, som ingen andre har adgang til. Det er altså beboerens helt egen personlige ladeboks.

Udvalgte funktioner

  • Hver beboer kan starte/stoppe opladning via appen, og strømmen betales ligeledes via appen Vi administrerer transaktioner på en let og sikker måde igennem vores system.
  • Mulighed for RFID ladebrik så man ikke behøver at bruge appen til at starte og stoppe opladningen.
  • Vi kan se fejl, fejlrette, opdatere ladebokse og meget mere gennem vores administrationsprogram. 

Få et uforpligtende tilbud på infrastruktur til jeres parkeringskælder