Mormorlader sommerhus

Mode 2 opladning

Undgå opladning med mormorlader i sommerhus

Er der ikke installeret en ladeboks i dit sommerhus? Så kan det være farligt at oplade sin elbil da den eneste løsning er at benytte sig af den såkaldte ‘mormorlader’ direkte i stikkontakten i dit sommerhus. Men den kan være en rigtig dum idé. Læs mere om FDM’s anbefalinger her.

Nedenfor vil jeg forklare hvorfor man ikke skal bruge en mormorlader i sommerhuset.

 Kabelstørrelser i sommerhus

Tidligere, indtil 2019 hvor lovgivningen blev lavet om, måtte man benytte sig af 75% reglen; et kabel måtte belastes til 75% af sin tilladelige strømværdi, uden at tage hensyn til dimensionering.
 Det vil sige, at et 2,5mm2 kabel kunne belastes med 16A som de fleste ‘kraftstik’ til køkkener osv. er dimensioneret med. MEN kablet må IKKE belastes med 16A over en vedvarende periode. Samtidigt er det ikke engang givet at sommerhuset har adgang til en 2,5mm2 installation. Typisk er det blot et 1,5mm2 installation hvilket gør problemet endnu værre!

Derfor anbefaler vi altid at sommerhusejere får en seperat installation monteret til netop opladning af elbiler. Her anbefaler vi minimum 4mm2 kabelstørrelse samt et CEE-stik udendørs. På den måde kan en ladeboks kobles direkte på – du kan få vores ladeboks helt gratis hvis du udlejer dit sommerhus gennem en af vores samarbejdspartnere, du får endda også installationen gratis. 

Sikkerhedsstyrelsen forklarer lidt om opladning af elbilen gennem en stikkontakt her.

Ladeboks til sommerhus

For at gøre dit sommerhus klar til opladning af elbiler kræver det altså en seperat installation, så du undgår den farlige mormorlader. Hos drivee tilbyder vi en gratis ladeboks til sommerhusejere som udlejer deres sommerhus gennem vores samarbejdspartnere (udlejningsbureau) og en gratis installation. 

Vores ladeboks passer perfekt til danske sommerhuse. Den kan kobles direkte til et CEE-stik, og vi tilbyder samtidig afgiftsrefusion på 1,12 kr/kWh. 

Ladeboks til sommerhus

Du kan også vælge at købe din egen ladeboks til dit sommerhus. Ladeboksen indeholder 6mA DC beskyttelse, lås til type-2 stikket, lysdioder og mulighed for at ændre det maksimale strøm forbrug. Derfor kan den tilpasses netop dit sommerhus. Ladeboksen kan tilgås via app og den fjernaflæses automatisk. Dette er blot nogle enkelte funktioner ud af mange flere.