Installation af ladeboks pris

Mode 3 opladning

Komplet prisoverblik for installation af ladeboks 

Mangler du en pris for installation af ladeboks? Her kan du se specifikke priseksempler på, hvad det koster at få en autoriseret elinstallatør til at installere en ladeboks i dit hus. Prisen for installation af ladeboks svinger fra elektriker til elektriker. Men dette indlæg hjælper dig godt på vej i forhold til hvad du kan forvente.

Komplet installation

ladeboks (inkl. 11kW installation)

7.999 kr. inkl. moms

Installation af ladeboks pris

Nedenfor kan du læse mere om forskellige priser, som du kan støde på, når du skal have installeret din ladeboks derhjemme.

Følgende ting kan påvirke prisen

  • Har du en virksom jordtilslutning?
  • Vil du have forberedt til 22kW?
  • Længde fra ladeboks til eltavle
  • Skal du have installeret et CEE-stik til ladeboksen?
  • Skal kablet graves ned?
  • Skal du kun have et kombirelæ installeret eller også MID elmåler?
  • Skal ladeboksen monteres på en pæl?

Simon
Aut. elinstallatør

Ring eller skriv til Simon, og få din ladeboks installeret

73 111 300 ssm@drivee.dk

Stiktyper

I de følgende afsnit kan du læser mere omkring de forskellige muligheder, stiktyper, og fordele/ulemper

Ladestander eller stikkontakt?

Som forbruger står man med et valg, når man har erhvervet sig en elbil. Der er mange ting at tage stilling til, og omkostningerne ved installation af en ladeboks kan godt være omkostningstungt. Derfor er det vigtigt at undersøge markedet inden beslutningen træffes.

Følgende ting skal overvejes

  • Hvordan skal elbilen oplades på hjemmeadressen?
  • Hvad koster de forskellige løsninger?
  • Hvad er i virkeligheden forskellen på en stikkontakt og en ladestander?

Mormorlader (nødlader)

Når man køber en elbil eller en plug-in hybrid bil følger der sædvanligvis en nødlader med. Nødladeren er som navnet fortæller, en lademulighed der skal bruges i nødsituationer. Den fungerer fint hvis den tilsluttes en i en stikkontakt som har sit eget RCD (fejlstrømsrelæ), og ikke lader bilen med mere end 6A i længere tid.

Mormorladeren er hverken et effektivt eller sikkert valg til opladning af sin elbil/hybridbil, da elinstallationerne kan tage skade hvis de udsættes for en forøget belastning.

Kraftstikkontakt

Hvis der ønskes en effektiv opladning af elbilen som ikke skader husets eksisterende elinstallationer, skal man etablere et separat system til opladning af bilen.

Systemet kan være udformet ved at:

  • Installere et separat RCD-relæ type B (fejlstrømsrelæ)
    Det er vigtigt at bruge et Type B relæ når man bruger en stikkontakt til opladning af sin elbil, fordi elbilen afsætter små DC lækstrømme som løber tilbage i installationen. Hvis ikke fejlstrømsrelæet kan måle dette vil det ikke slå fra i tilfælde af fejl og der kan herved opstå person/materielle skader
  • Installere en MID-elmåler (MID betyder den lever op til EU krav for elmålere), denne kan bruges til at overvåge elbilens strømforbrug, eller til brug for afregning/refusion
  • Fremføre et separat kabel som kan bære den ønskede ladestrøm
  • Montere en CEE-stikkontakt

Pris (ladeboks uden abonnement)

Prisen for overnævnte installation vil typisk være som følgende (Priser på materialer varierer afhængigt af kvalitet):

  • Installation RCD-relæ type B= kr. 2500-5500,- 
  • Installation af MID-elmåler= kr. 950-2700,- 
  • Installation af kabel 16A + CEE-stikkontakt= kr. 5000,-

Samlet pris: kr. 9500,- (Prisen er beregnet ud fra valg af materialer af middelgod kvalitet)

Denne kreds vil nu kunne lade elbilen uden at skade hverken personer eller de eksisterende elinstallationer. Det er vigtigt at overveje om denne løsning er den rigtige for dig som bilejer. Løsningen kan hvad den skal, men heller ikke mere.

Ladeboks

Udviklingen på ladestander-markedet er i stor udvikling, og der skyder hele tiden nye producenter op som har konstrueret en ladestander som har en masse smarte funktioner.

En ladestander er et aggregat som indeholder flere dele, nogle er enkle mens andre er meget avancerede.

En ladestander er i praksis, en intelligent afbryder, som fungerer ved at overvåge den strøm der bliver leveret til bilen samt den strøm der løber tilbage. De fleste ladestandere har indbygget ”DC-strømfilter” som overflødiggøre brugen af RCD-type B relæet, idet den selv afbryder, dette betyder man kan ”nøjes” med et Type A relæ som er væsentligt billigere.

Mange ladestandere har flere smarte funktioner som strømmåling, opkobling til internettet, adgangskontrol og meget mere.

Installationen af egen ladestander koster mellem 8000-17000 kr. inkl. ladestander afhængigt af ladestanderens lade-kapacitet, samt installationens ydre forhold. Vi har et af Danmarks billigste installationsgebyrer og benytter kun aut. elinstallatører

Ladeboks med abonnement

Flere af de store producenter af ladestandere som E-on og Clever laver løsninger hvor kunden betaler et engangsbeløb (omkring 8000 kr.) for at få opsat en ladestander i hjemmet, (nogle udbydere tager også et gebyr for at tages deres standere ned igen). Herefter er der 2 muligheder:

  • Fastpris abonnement (priser fra 799,- DKK pr. md.)
  • Abonnement med afgiftsrefusion (priser fra 69 – 389,- DKK pr. md.)

Ved fastpris abonnementet er fordelen ved at vælge sådan en løsning er man kan oplade sin bil så ofte man vil uden, at det koster ekstra og man får adgang til deres ladestationer uden for hjemmet hvilket for nogle kan være en nødvendighed.

Ved abonnement med afgiftsrefusion får man 0,954 kr. pr. kWh refunderet. Hvis du kører mellem 8.000 – 52.000 km. om året og lader for det meste op derhjemme er dette den billigste løsning. 

Det er derfor vigtigt at gøre op med sig selv om hvilke behov man har før man vælger en løsning til opladning af sin nye elbil.

Ladeboks uden abonnement

En ladeboks uden abonnement kan bedst betale sig når dit kørselsbehov er under 8.000 km. om året. Når du ejer din egen ladeboks kan du ikke få afgiftsrefusion, og du skal selv sørge for at vedligeholde din ladeboks. I mange tilfælde kan denne løsning ikke betale sig. Installation af ladeboks pris og abonnement går ofte hånd i hånd. 

Ladeboks til sommerhus

Ejer du et sommerhus og udlejer det igennem én af vores samarbejdspartnere, så har du mulighed for at få en gratis ladeboks og installation til en værdi har 15.998,- DKK inkl. moms. Det eneste du skal betale er et månedligt abonnement. Du opnår en øget lejeindtægt (gennem dit udlejningsbureau), og samtidig refunderer vi elafgiften automatisk. Vi installerer i udvalgte områder i specifikke uger. Såfremt vi kommer til dit område vil du modtage en mail fra dit udlejningsbureau. Du kan læse mere om vores unikke koncept her

Ladeboks til hjemmet

Vi sælger én af Danmarks bedste ladebokse til et utrolig lavt installationsgebyr, og finder du et tilsvarende tilbud på en ladeboks med samme funktionalitet, teknik og sikkerhed så matcher vi selvfølgelig tilbuddet. 

Vores single-port ladeboks er en kompakt ladeboks, med indbygget 6mA fejlstrømsrelæ som er en af de vigtigste funktioner når du gerne vil have en billig installation. Derudover har ladeboksen en indbygget lås til type 2 stikket, lysdioder, en temperaturmåler og så har den sin helt egen app hvor du kan kontrollere ladeboksen. Vi kan samtidig fjernaflæse ladeboksen gennem vores administrationsprogram.  

Forfattere