Hvornår er det billigt at lade elbilen op?

Elregning forklaring

Hvornår er det billigt at lade elbilen op? Elprisen svinger afhængigt af udbud og efterspørgsel, og når du betaler for strømmen er det ikke kun din el-leverandør, der får penge.

Transport

Netselskabet sørger for transporten for din el, hvilket cirka svarer til 12% af prisen pr. kWh.

Moms

Standard 25%.

 

Du kan kun påvirke 12% af din samlede elregning

Som forbruger kan du kun påvirke cirka 12% af din samlede elregning, da det kun er den rå strøm som er variabel. Ved at justere dit forbrugsmønster kan du derved sænke din elregning. Dette kan du bl.a. gøre ved at lade elbilen op om natten hvor efterspørgslen er lav.  

Prisen pr. kWh forklaring

Rå strøm prisudvikling

Du kan som forbruger altså ikke ændre synderligt meget på din elregning. Dog svinger elpriserne bemærkelsesværdigt meget i forhold til tider på dagen. Elprisen kan svinge helt fra 35 øre pr. kWh til 0,5 øre pr. kWh om natten. Priserne svinger altså meget, men da det kun betyder 12% for din samlede elregning, så er det svært at mærke på pengepungen.

Nedenfor kan du se prisudviklingen for råstrømmen d. 15. december 2019. Priserne kan du finde mere om her.

Prisudvikling på råstrøm

Den store forskel i elprisen ligger hos elleverandøren. De har mange forskellige pakker og abonnementsløsninger, og kan endda også tilbyde at levere strøm fra vindmøller udelukkende hvis det er dette man ønsker. Jeg håber, at det gav et lidt bedre indblik i elprisen, og for hvornår det er billigt at lade elbilen op. Hvis du har spørgsmål så kontakt mig endelig. 

 

Vil du gerne i kontakt med os? 

2 tanker om “Hvornår er det billigt at lade elbilen op?

  1. Pingback: Ladestander uden abonnement | drivee

  2. Pingback: Hvordan oplader man billigst elbilen | drivee

Kommentar er lukket