Billigste opladning af plug-in hybrid

Billigste ladeløsning?

Når det gælder opladning af plug-in hybrid biler kan det være svært at skabe sig et overblik over priserne på markedet. Det kan være vanskeligt at udregne hvilken ladeløsning der er den billigste opladning af plug-in hybrid – men i dette indlæg giver vi det et forsøg. 

Elbil eller plug-in hybrid?

Det specielt batterikapaciteten der er den store forskel mellem 100% elbil eller plug-in hybrid. Du skal ikke bruge nær så meget strøm for at oplade batteriet på en plug-in hybrid, som ved at oplade en ren elbil. I dette indlæg er beregningerne lavet med udgangspunkt i at opnå den billigste opladning af plug-in hybrid som muligt. 

‘Smart’ opladning – hvad er det?

Det fleste plug-in hybrid ejere oplader deres elbil derhjemme. Derfor giver det mest mening af vælge en ladeløsning med mulighed for ‘smart’ opladning. I korte træk vil det sige, at du kan styre, kontrollere og sætte en timer således at din bil bliver ladet op til de billigste elpriser henover natten. 

Fjernkontrol gennem app, og fjernaflæsning af forbrug er blot nogle enkelte funktioner som er en fordel når du skal vælge din ladeløsning. Derfor er det vigtigt at du sætter dig ordentlig ind i funktionaliteten inden du vælger en ladeløsning. 

drivee tilbyder alle de nævnte funktionaliteter ovenfor. Specielt opladning til den billigste strøm henover natten kan spare dig for mange penge årligt. Vælger du at tegne et abonnement tjener det sig hjem hver måned. 

Variable parametre

Når du skal udregne hvilke ladeløsning der passer dig bedst, og hvad der er billigst, skal du overveje og tage følgende parametre i betragtning. 

  • Elbilens batterikapacitet
  • Den gennemsnitlige strømpris
  • Månedlig abonnement
  • Sats for afgiftrefusion
  • Etableringsomkostninger
  • Kørselsbehov

Ladeboks uden abonnement – privat eje

Vil du eje ladeboksen 100% selv? Her betaler du kun for den strøm du forbruger, og har ingen månedlige abonnementsudgifter. Du kan læse mere om prisen for installation her

Bemærk dog, at når du ejer ladeboksen selv har du ikke mulighed for afgiftsrefusion, og du har ofte ikke mulighed for at benytte en intelligent app til at sætte en timer og oplade på de billigste tidspunkter.

En anden vigtigt funktion er at den ikke er forbundet til et backend system som kan fejldiagnosticere og fjernaflæse dit forbrug. 

Ladeboks med abonnement og afgiftsrefusion

Ønsker du derimod at få afgiftsrefusion er det nødvendigt at du lejer en ladeboks af en virksomhed. Her betaler du et mindre månedligt abonnement, som kan svinge fra virksomhed til virksomhed. 

Med et abonnement sørger virksomheden altid for at din ladeboks er funktionsdygtig, og i mange tilfælde kan de fjernaflæse dit forbrug og refundere afgiften automatisk. 

 

drivee STANDARD
7.999 kr.
Abonnement til 69 kr./md.

Inkl. standard-installation

Intet restbeløb?
Fjernaflæsning
Afgiftsrefusion?
Service og drift?
Læs Standard-installationen
Køb
drivee ladeboks
5.999 kr.
Abonnement til 69 kr./md.

Ekskl. installation

Intet restbeløb?
Fjernaflæsning?
Afgiftsrefusion?
Service og drift?
Køb

Ladeboks med fastpris abonnement

Et fastpris abonnement den mest tilgængelige og budgetvenlige, men i langt de fleste tilfælde kan denne løsning ikke betale sig økonomisk. Med et fastpris abonnement får du både afgiften og strømmen refunderet. 

Omkostningsudregning

Grafen nedenfor viser den billigste opladning af plug-in hybrid. Det skal bemærkes at der maksimalt tages højde for én opladning om dagen – derfor flader kurven ud. Der tages udgangspunkt i en plug-in hybrid med 50km rækkevidde på ren el. 

Jo mere og længere du kører på ren el, des billigere bliver det at have et abonnement med afgiftsrefusion. 

billigste opladning plug-in hybrid

Som det ses ovenfor kan følgende udledes ud fra dit kørselsbehov:

  • 0 – 8.000km (privat eje)
  • 8.000 – 22.000km (abonnement med afgiftsrefusion)
  • +22.000km (fastpris abonnement)

 

Vil du høre mere?

Vi har bedste løsning på markedet med intelligent app og backend system. Vil du høre mere om dine muligheder, så ring endelig til os. 

Disclaimer

Udregningerne er kun retningsgivende for den billigste opladning af elbil, og tager udgangspunkt i specifikke tal, abonnementspriser, strømpriser, subjektive kriterier mm. som kan variere. Ønsker du at se dokumentation på udregninger kan du blot sende os en mail – så sender vi den til dig. Du kan også søge inspiration til priser andre steder.