Billigste opladning af elbil

Billigste opladning af elbil

Hvad er den billigste opladning af elbil?

Det kan være svært at skabe sig et overblik over markedet for opladning af elbiler. Hvilken løsning passer bedst til dig både økonomisk og funktionelt? Disse spørgsmål forsøger vi at afdække i dette indlæg. Inden du læser videre skal du fastsætte dit årlige kørselsbehov og vurdere, om du udelukkende vil oplade bilen derhjemme eller om du også vil kunne benytte dig af offentlige ladestationer. 

Elbil eller plug-in hybrid?

Der er stor forskel på om du oplader en elbil eller plug-in hybrid. Her er det specielt batterikapaciteten som er den store forskel, og du skal ikke bruge nær så meget strøm for at oplade batteriet på en plug-in hybrid, som ved at oplade en ren elbil. I dette indlæg er beregningerne lavet med udgangspunkt i at opnå den billigste opladning af elbil som muligt. 

Ejer du en plug-in hybrid? Så læs om den billigste opladning her

Variable parametre

Når du skal udregne hvilke ladeløsning der passer dig bedst og hvad der er billigst, skal du overveje og tage følgende parametre i betragtning. 

  • Elbilens batterikapacitet
  • Den gennemsnitlige strømpris
  • Månedlig abonnement
  • Sats for afgiftrefusion
  • Etableringsomkostninger
  • Kørselsbehov

Ladeboks uden abonnement – privat eje

Ønsker du at eje ladeboksen 100% selv kan du vælge at købe din egen ladeboks og få en aut. installatør til at montere den hjemme hos dig selv. Så betaler du kun for den strøm du bruger og har ingen månedlige udgifter. Du kan læse mere om prisen for installation her

Du skal være opmærksom på, at når du ejer ladeboksen selv har du ikke mulighed for at få refunderet elafgiften. Derudover kan din ladeboks ikke kontrolleres på afstand og er ikke forbundet til et intelligent administrationsprogram, som kan fejldiagnosticere og fjernaflæse dit forbrug på afstand. 

Ladeboks med abonnement og afgiftsrefusion

Vil du gerne opnå afgiftsrefusion skal du have et abonnement. Her er der igen mange muligheder, men ofte kan du finde abonnementer mellem 69 kr. – 99 kr. afhængigt af om du har betalt for ladeboksen, installationen eller begge dele selv. Derfor svinger abonnementsprisen. Du opnår derved mulighed for afgiftsrefusion samt drift og vedligeholdelse af ladeboksen. Bemærk, at det kræver at aftalen om refusion af elafgiften er gældende. 

Drift og vedligehold af ladestanderen:

Ved at tegne et abonnement på en ladeboks overlader du alle bekymringer til ladeoperatøren. Ladeoperatøren står for driften af ladeboksen – det vil sige, at virksomheden har sin eksistensberettigelse ved at sikre din ladeboks altid fungerer efter hensigten.

Ladeboks med fastpris abonnement

Med et fastpris abonnement får du både afgiften og strømmen refunderet. Typisk ligger dette beløb som du får refunderet mellem 2,4kr. og 2,8kr. pr. kWh. Dette afhænger af den gennemsnitlige strømpris henover kvartalet. Med et fastpris abonnement kommer der ingen overraskelser men du betaler til gengæld et meget højt beløb hver måned. Hvis dit kørselsbehov ikke ligger omkring 40.000km om året, så kan denne form for ladeløsning ikke betale sig. 

Vil du høre mere?

Er du blevet mere nysgerrig på dine muligheder så giv os endelig et kald. Vi har mange muligheder, og har samtidig en intelligent app og backend system som sørger for at du får den bedste løsning uanset hvilken løsning du ønsker. 

73 111 300