Refusion af elafgiften

refusion af elafgiften

Refusion af elafgiften når du oplader din elbil

Du kan som privat elbilejer, som lejer en ladeboks gennem en virksomhed, få refusion af elafgiften. Denne fordel opnår du bl.a. ved at have et abonnement hos os – vi har bl.a. den bedste ladeløsning i Danmark. Vores abonnement koster kun 69 kr. pr. md. 

Der skrives følgende på SKAT’s hjemmeside: “Virksomheder – dvs. konkret ladestanderoperatører – godtgøres således i dag elafgift, når ladestanderen drives for virksomhedens regning og risiko, og virksomheden er involveret i driften heraf”link

Afgiftsrefusion

drivee er en ladestanderoperatør på det danske lademarked, og driver til dagligt mange ladebokse, ladestandere og ladestationer rundt omkring i Danmark. Er du privatkunde kan du få tilbagebetalt den elafgift som de betaler for den forbrugte strøm i din ladeboks. Dette er uanset om det er dig selv, som benytter ladeboksen, eller andre gæster. Du får 0,954 kr. tilbagebetalt pr. kWh for den mængde strøm ladeboksen har forbrugt. Det eneste krav er, at ladeboksen drives og ejes af drivee, samt at du betaler fuld afgiftsbelagt strøm. 

Abonnementsordning

Det er vores abonnementsordning som berettiger erhvervskunder og privatkunder til at få refunderet elafgiften. Dette skyldes at ladeboksen ikke ejes af kunden selv, men derimod drivee. Du betaler blot et mindre månedligt beløb for serviceaftale, test og fjernaflæsning af elmåleren, og du ejer endda ladeboksen selv. 

Hvordan fungerer refusionen af elafgiften?

Du betaler blot din elregning som du normalt ville gøre. Den eneste forskel er blot, at vi hvert kvartal aflæser og tester din ladeboks online, hvorefter du modtager en udbetaling af den elafgift som du har betalt i perioden  af den mængde strøm, du (eller dine gæster) har forbrugt hos dit elselskab til opladning af elbil. Godtgørelsen som du får udbetalt er 0,954 kr. pr. kWh i refusion af elafgiften.

OBS!
Det skal dog bemærkes, at hvis du har solceller, jordvarme el. lign. får du ikke afgiftsrefusionen. Det kan således heller ikke lade sig gøre BÅDE at være berettiget til afgiftrefusion og elvarmeordningen.

Regneeksempel

Lad os antage, at du ejer en Tesla Model S, og beslutter dig for, at få en ladeboks installeret for at opnå afgiftsrefusion. 

En Tesla Model S har op til 85 kWh batteri hvilket koster cirka 190 kr. at oplade fuldt (2,25 kr./kWh * 85 kWh) hos din el-leverandør alt afhængig af den aktuelle el-pris. Læs mere om svingninger i elpris her. 

Det vil sige, at ved blot én enkelt opladning af en Tesla Model S, bliver du godtgjort med 81 kr. (0,954 kr* 85kWh). Det skal bemærkes at dette blot er ved én opladning.

´