Rækkevidde på elbilbatterier

Rækkevidde på elbilbatterier

Hvad er rækkevidde på elbilbatterier?

USA har været på forkant med produktion af elbiler i lang tid – men nu kommer Europa efter og den store tyske virksomhed, BASF, vil nu bygge to kæmpefabrikker til produktion af elbilbatterier. Det vil højst sandsynligt betyde en forøget rækkevidde på elbilbatterier.

Lithium-ion batterierne udfases

Batteritype er længe blevet domineret af lithium-ion hvor kobolt er et essentielt råmateriale i udviklingen af batteriet. Men BASF er netop nu igang med at udviklen en banebrydende ny katode, som kan udfase kobolt helt.

Grønnere produktion

BASF har et mål om at udvikle batterier med så lille udsending af CO2 som muligt. Deres mål er faktisk at øge batterie-produktionen uden af øge CO2-emissionen. Derudover vil de udelukkende benytte sig af elektricitet som kommer fra vedvarende energi.

Solid state batterierne rumsterer i baggrunden

Inden for batteriindustrien snakkes der om den nye type “solid state batterie” som har en energitæthed på 2,5 gange større end lithium-ion-batterierne. En forbedring der vil give en betydelig mærkbar rækkevidde på elbilbatterier.

Solid state batteriet opbygges uden flydende elektrolyt hvor der derimod benyttes en fast membran. Læs eventuelt mere om teknologien her.

Men for at opsummere, så får vi to kæmpefabrikker i Europa, som kan producere 400.000 elbilbatterier om året. Et kæmpe boost i forhold til at få flere elbiler på vejene. Vil du forberede dit sommerhus til dette, så skal du have en elbil ladeboks installeret. Se mere om vores skræddersyet ladeboks her.