Opladningstid elbil

Rækkevidde på elbilbatterier

Opladningstid på elbil

Du kan nemt beregne opladningstid på din elbil ved blot at dividere batterikapaciteten med opladningseffekten på din ladeboks. Du skal dog forvente et lille tab undervejs i opladningsprocessen som bl.a. går til varme – derfor kan man ikke lave udregningen 1:1, men det giver et retvisende billede af hastigheden.

For eksempel vil opladningstiden for en Tesla S100D være følgende:

100 kWh/11 kW = 9 timer.

Husk dog, at under opladningsprocessen er opladningseffekten ikke altid konstant, og du skal tilføje mindst en halv time ekstra til resultatet. 

Hvor hurtigt oplader din elbil?

Det er vigtig at undersøge hvor hurtigt den pågældende elbil kan oplade, da det ofte er elbilen, som er flaskehalsen i opladningsprocessen. De fleste elbiler kan lade med 11kW på 3 faser, men enkelte modeller kan desværre kun oplade på 1 fase hvilket medfører en markant langsommere opladningshastighed.

Nedenfor kan du se mere omkring opladningshastigheder.

Opladningstid elbil

AC opladning

En AC ladeboks sender strøm til elbilen, som den selv skal omdanne til DC. Opladningstiden er derfor generelt længere. Jo flere ampere du har til rådighed, des hurtigere kan du elbil lades op. Men du skal også tænke på tilslutningsbidraget hos elselskabet. Det kan nemlig blive en dyr omgang såfremt du skal bruge mange ampere. 

DC opladning

Har du brug for virkelig hurtig opladning skal du overveje en DC ladeboks. Her omdanner ladeboksen AC strøm til DC strøm og elbilen behøver derfor ikke at gøre det. Dette betyder at opladningstiden falder drastisk. En DC ladeboks koster en del mere end en AC ladeboks. Derfor skal du overveje hvad dit behov her. Opladningstid på elbil betyder ikke så meget såfremt du oplader om natten. 

Hvornår kan en DC ladeboks betale sig?

Driver du en virksomhed hvor dine medarbejdere skal have mulighed for hurtigopladning, så skal du have fat i en DC ladeboks. Der er også mulighed for at kunne fakturere kunden/medarbejder ud fra den mængde strøm som personen har ladet sin elbil op med. Det er RFID-kortet som registrerer dette eller gennem vores app. 

Er du ikke afhængig af opladningstiden, så kan en AC ladeboks fint klare opladningen. Hos drivee ApS tilbyder vi både AC og DC ladebokse. Se mere om det her