Oplad din elbil om natten

Tesla induction motor

Der er meget stor forskel på elprisen i løbet af dagen. Der kan være helt op til 40-45% forskel på elprisen om natten og om dagen. Derfor kan vi hurtigt konkludere: Oplad din elbil om natten. 

Hvornår er elprisen billigst? 

I løbet af 24 timer svinger elprisen afhængigt af udbud og efterspørgsel. Når der er lav efterspørgsel og høj produktion af el, så kan man opleve en meget lav elpris. Det kan nemlig være dyrt hvis Danmark bliver nødt til at betale for at komme af med strømmen til vores nabolande. Derfor sænkes prisen når der er lille efterspørgsel. Hvis du vil læse mere om elprisen så kig her

elpris om natten
elpris om dagen

Ovenfor kan du se elpriser for henholdsvis mellem 03-04 om natten og 17-18 om dagen. Som det ses er der meget stor forskel. Om dagen ligger prisen på sit højeste omkring 3,14 kr. inkl. afgifter. Om natten ligger prisen på sit laveste omkring 1,7 kr. inkl. afgifter. 

Hvad betyder det så for dig økonomisk?

Hvis du ejer en elbil med 60kWh batteri, så er regnestykket meget enkelt. Én fuld opladning af batteriet koster om dagen 188,4 kr. og én fuld opladning koster om natten 102 kr. 

På årsbasis hvis du oplader din bil 2 gange i ugen bliver besparelsen omkring 10.000 kr. Det svarer altså til en rejse sydpå. Læs mere om elprisen hos SEAS-NVE. Derfor har vi kun ét godt råd til dig: Oplad din elbil om natten. 

Hvilken ladeboks skal du så vælge?

Dit kørselsbehov, batteristørrelse og hvor meget du lader din elbil op derhjemme afhænger af hvilken ladeløsning som du skal vælge. Der findes både ladebokse uden abonnement, ladebokse med afgiftsrefusion og faste abonnementsløsninger med gratis strøm. Få et bedre overblik over netop dette her