Mode 3 opladning

Mode 3 opladning

Hvorfor mode 3 opladning?

Mode 3 opladningsmetoden er den mest benyttede, den hurtigste og sikkerheden er i top hvis du får installeret den korrekt. Der findes generelt 4 måder at oplade sin elbil på. Disse metoder er listet i IEC 61851-1 standarden, som beskriver hvordan elbiler kan lades op via forskellige metoder (modes). I dette blogindlæg vil jeg skrive om mode 3 opladning af elbiler. Herunder fordele og ulemper.

Fordele ved mode 3 ladning

  • Hurtig opladning
  • Kontrolenhed i ladeboksen kommunikation med elbilen
  • Sikkerhed i top ved korrekt installation (dedikeret kredsløb)

Ulemper ved mode 3 ladning

  • En dyrere løsning end mode 1 og mode 2
  • Kræver sin egen installation i eltavlen (ved køb af vores abonnement betaler du kun et installationsgebyr)
Ladeboks til boligforeninger og virksomheder

Fokus på sikkerheden

Dette er den eneste opladningsmetode, der opfylder de gældende standarder for elektriske installationer med elbilladere. Det tillader også, at elektriske husholdningsapparater kan betjenes under elbilens opladning. Samtidig optimeres ladetiden for den elektriske bil.

Hvis du kobler din elbil til din normale stikkontakt, som ved mode 1 og 2, svarer til at koble 80 køleskabe til den samme stikkontakt. Sikkerhedsstyrelsen anbefaler på det kraftigste IKKE at gøre dette.

Ved 16A 3 faset ladeboks vil din ladeboks kunne levere 11kW hvilket er rigeligt til en hurtig opladning. En Nissan LEAF kan kun lade med 3,7kW hvor en Tesla kan lade med op til 22kW.

 

Hvor lang tid tager det at lade elbilen op?

Vi anbefaler altid at få installeret en fremtidssikker ladeløsning. Om det er hjemme ved dit private hjem, i sommerhuset eller boligforeningen, så skal vi acceptere en fremtid med mange elbiler. Derfor monterer vi altid ladebokse der kan levere op til 22kW. På den måde kan du altid vælge at opgradere din tilslutning til at kunne levere mere strøm.

Hvis du lader din elbil op med 11kW gennem mode 3 opladning afhænger opladningstiden af følgende faktorer:

  1. Hvor stort er elbilens batteri?
  2. Hvor stor en andel af batteriet skal lades op?
  3. Hvor meget effekt er der til rådighed?
  4. Har elbilen begrænsinger til at modtage en given effekt?

Hvis din elbil har en batteristørrelse på 80kWh er ladetiden omkring 7-8 timer for en fuld opladning. Man siger som tommelfingerregel at man kan lade sin elbil op med 60 km. rækkevidde pr. time ved en 11kW ladeboks.