Hvordan oplader man billigst elbilen

Ladeboks til elbil

Hvad er den bedste og billigste opladning af elbil?

Det kan godt være svært at gennemskue hvordan elbilen oplades billigst. Der er nemlig mange forskellige ladeløsninger, typer af elbiler/PLUG-IN HYBRID, om man oplader i byen eller derhjemme. Derfor får vi mange spørgsmål der lyder: “Hvordan oplader man billigst elbilen?”.

Se graf for billigste ladeløsning her.

Opladning derhjemme

Denne artikel tager udelukkende udgangspunkt i elbilister som oplader elbilen derhjemme. Den tager ikke højde for om du kombinerer din opladning på arbejdet, i byen og derhjemme. Derimod differentiere den imellem opladning af ren elbil samt PLUG-IN HYBRID.

Billigste ladeløsning til elbil

Nedenfor ser du en graf over de 3 ladeløsninger, som du kan vælge som elbilist.

  • Personlig eje af ladeboks
  • Ladeboks med afgiftsrefusion (billigt abonnement)
  • Ladeboks + gratis opladning (dyrt abonnement)

Der er mange parametre som spiller ind når man skal beregne den billigste ladeløsning. Her skal man tage højde for opstartsgebyr, månedlig abonnement, restbeløb, refusion, elpris og bilens effektivitet. Ud fra vores egne beregninger går vi ud fra følgende tommelfingerregel omkring den billigste ladeløsning:

  • 0 – 8.000km – Privat ejet ladeboks
  • 8.000 – 52.000km – Ladeboks med afgiftrefusion er billigst såfremt du kører op til 52.000 km. årligt (udgangspunkt i drivee abonnement)
  • > 52.000km – Ladeboks med fast abonnementspris og gratis opladning er billigst hvis du kører over 52.000km årligt.

Hvor har vi vores data fra?

Vi har taget udgangspunkt i de mange forskellige ladeløsninger som der findes på markedet. Den aktuelle elpris har også meget at sige – læs mere om elprisen her.

Har du lyst til at se andre beregninger så henviser vi til FDM her, her skriver de også noget om hvordan oplader man billigst elbilen.

Vil du høre mere om hvad der er billigst for dig?

Vi rådgiver gerne omkring dine muligheder for den billigste ladeløsning i netop din situation. Ring endelig til os.