Elafgiften sænkes

Elafgiften sænkes

Elafgiften udebtales uden moms for Q4 2022

I forbindelse med et bindende svar fra SKAT, er det ikke muligt at refundere elafgiften inkl. moms. Det betyder, at det reelt kun er muligt at refundere elafgiften ekskl. moms som fo 4. kvartal er fastsat til 72,3 kr. ekskl. moms. 

Ændringen skyldes et bindende svar fra Skattestyrelsen (læs svaret her), som betyder, at ladeoperatører kun kan tilbagebetale 72,3 øre/kWh (elafgift ekskl. moms) til elbilejere mod tidligere at kunne betale den fulde elafgift inkl. moms på 90,4 øre/kWh.

Dansk e-mobilitet, som er brancheorganisationen indenfor opladning af elbiler, har rejst spørgsmålstegn til Skatteministeren d. 02.10.2022 hvor de anfægter problemet. 

Elafgiften sænkes (opdateret 15.012.2022)

I forbindelse med de stigende elpriser har regeringen endnu engang fremrykket sænkelsen af elafgiften frem imod 2030. Det vil sige, at d. 1. januar og resten af 1. kvartal og 2. kvartal vil elafgiften være sænket til EU’s minimumssats, som har direkte betydning for dig med en hjemmelader og afgiftsrefusion – du får nemlig ikke længere udbetalt elafgiften i denne periode. Såfremt aftalen skulle blive forlænget vil elafgiften ligeledes ikke blive udbetalt. 

Hvad er den nye elafgift sats?

Folketinget har vedtaget, at den almindelige elafgift sænkes midlertidigt til EU’s minimumssats fra den 1. januar 2023 og første halvår af 2023.

Det betyder at fra 1. jnauar sættes elafgiften ned til 0,8 øre/kWh ekskl. moms. Det vil have betydning for den refusion, som vi kan søge retur fra Skattestyrelsen og dermed for vores kunders elforbrug på de hjemmeladere, som vi driver til dagligt. 

De planlagte sænkelser af elafgiften ses nedenfor:  

Satser i den almindelige elafgift

2022-priser (øre ekskl. moms)

1.juli 2022 – 31. december 2022

76,3 (vedtaget)

1. oktober 2022 – 31. december 2022

72,3 (vedtaget) – moms kan ikke refunderes

1. januar 2023 – 31. juni 2023

0,8 (vedtaget)

Læs mere om den politiske aftale her.

Hvad betyder det for dig?

Fremover vil du opleve, at din elregning bliver mindre fordi du betaler en lavere elafgift for den strøm, som du bruger. Du vil dog ligeledes få udbetalt mindre i afgiftsrefusion på din ladeboks, fordi du netop ikke længere betaler den samme elafgift. Du bliver derfor hverken rigere eller fattigere i forhold til opladning af din elbil – men på resten af din strøm til husholdningen bliver det selvfølgelig billigere for dig. 

Hvorfor sænkes elafgiften?

I takt med de højere energipriser og mere grøn strøm har folketinget besluttet af stemme en hurtigere sænkelse af elafgiften igennem. Det giver god mening for husholdningens øvrige forbrug, men for elbilejere vil ændringen gå op 1:1. Du hverken ‘taber’ eller ‘vinder’ på ændringen. 

Kan det betale sig at have serviceabonnement?

Det korte svar er, ja. Med vores serviceabonnement får du ikke blot udbetalt elafgiften, men det indeholder derudover også, at din ladeboks altid fungerer. Vi vil altid hjælpe dig, hvis du har problemer med din opladning, og forsøge at fejlfinde på problemet. Hvis det er ladeboksen, som er defekt, så får du en erstatning tilsendt. På den måde er du altid sikker på, at du har en funktionsdygtig ladeboks.