Alt om elafgiften

Elafgiften kommer tilbage

Nu er tiden kommet, hvor elafgiften kommer tilbage. Det betyder, at du fra d. 01.07.2023 betaler fuld elafgift på den strøm du bruger i din husstand. Vi begynder igen at tilbagebetale elafgiften efter 01.07.2023 på den strøm du bruger til opladning af din elbil. 

Elafgiften refunderes uden moms 

I forbindelse med et bindende svar fra SKAT, er det ikke muligt at refundere elafgiften inkl. moms. Det betyder, at det reelt kun er muligt at refundere elafgiften ekskl. moms.

Ændringen skyldes et bindende svar fra Skattestyrelsen (læs svaret her), som betyder, at ladeoperatører kun kan tilbagebetale elafgift ekskl. moms til elbilejere.

Dansk e-mobilitet, som er brancheorganisationen indenfor opladning af elbiler, har rejst spørgsmålstegn til Skatteministeren d. 02.10.2022 hvor de anfægter problemet. Læs mere om deres artikel her.

Hvad er elafgift satsen?

Elafgiften er fra d. 01.07.2024 87,13 øre/kWh inkl. moms. Det betyder, at du får tilbagebetalt 69,7 øre/kWh, da momsen ikke kan tilbagebetales. 

Kan det betale sig at have serviceabonnement?

Det korte svar er, ja. Med vores serviceabonnement får du ikke blot udbetalt elafgiften, men det indeholder derudover også, at din ladeboks altid fungerer. Vi vil altid hjælpe dig, hvis du har problemer med din opladning, og forsøge at fejlfinde på problemet. Hvis det er ladeboksen, som er defekt, så får du en erstatning tilsendt. På den måde er du altid sikker på, at du har en funktionsdygtig ladeboks.